Ιταλικό Πανόραμα: Βενετία - Φλωρεντία - Πίζα - Σιένα - Ρώμη - Πομπηία 7 ημέρες οδικώς

Φλωρεντία - Πόντε Βέκκιο
Φλωρεντία - Πόντε Βέκκιο

1η ημέρα: Αθήνα Πάτρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 14:30. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα - Βενετία

Άφιξη το πρωί της 2ης ημέρας στο λιμάνι της Ανκόνας και άμεση αναχώρηση για την πόλη της Βενετίας. Στην συνέχεια μετάβαση στο Τρονκέττο. Μεταφορά εξ' ιδίων στην πλατεία Σαν Μάρκο, με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου. Θα θαυμάσουμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, το Παλάτι των Δόγηδων, τη Γέφυρα των Στεναγμών και άλλα πολλά. Θα επισκεφθούμε την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής κρυστάλλων MURANO. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βενετία - Φλωρεντία

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Μέσα από μια όμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πόλη. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσιο Βέκκιο - σημερινό δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη της υπαίθριας αγοράς του Σαν Λορέντζο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Φλωρεντία - Πίζα - Σιένα - Ρώμη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πίζα, γνωστή για τον κεκλιμένο πύργο της. Συνέχεια της διαδρομής μας για την Σιένα - τη μεσαιωνική πόλη με την Πιάτσα ντελ Κάμπο - από τις πιο ιδιόρρυθμες πλατείες της Ιταλίας. Ακολούθως αναχωρούμε για την Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ρώμη

Πρόγευμα και ακολουθεί περιήγηση της "Αιώνιας Πόλης". Θα γνωρίσουμε από κοντά, μεταξύ άλλων, το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια, το ναό του Αγίου Πέτρου με την περίφημη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου, τη Φοντάνα ντι Τρέβι κ.ά. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ρώμη - Πομπηία - Μπάρι ή Πρίντεζι

Μετά το πρόγευμα αφήνουμε την Αιώνια Πόλη και συνεχίζουμε για την Πομπηία, την νεκρόπολη που την αφάνισε το '79 η έκρηξη του Βεζούβιου. Ξενάγηση και συνέχεια της διαδρομής μας για το Μπάρι ή το Πρίντεζι. Άφιξη και μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ημέρα: Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας, αποβίβαση και επιστροφή στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα - Μπάρι & Ανκόνα - Πάτρα 
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • 4 γεύματα ή δείπνα
  • Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας καθ' όλη την διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθυνης
  • ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Το κόστος του βαπορέτου στη Βενετία
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί και αντίστροφα.