Βερολίνο - Πράγα 7 ημέρες

Βερολίνο - Πράγα 7 ημέρες

1η Ημέρα: Πράγα - Βερολίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Άφιξη και μετάβαση στο Βερολίνο . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και πρώτη γνωριμία με τη πρωτεύουσα της Γερμανίας. Σας προτείνουμε να κάνετε μία βόλτα στη λεωφόρο Ούντερ ντερ Λίντερ ή στην πολύ εντυπωσιακή περιοχή της Πόνσνταμερπλατς. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Βερολίνο - Ξενάγηση Πόλης

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση της πόλης. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Ραιχταγκ (Βουλή), το γυάλινο θόλο, το χρυσό άγαλμα της Νίκης, τη βομβαρδισμένη εκκλησία του Γουλιέλμου, το Δημαρχείο, την Όπερα και τα υπολείμματα του τείχους. Τέλος, θα καταλήξουμε στο Νησί των Μουσείων για να επισκεφτούμε το Μουσείο της Περγάμου, με τις σημαντικές ελληνικές και άλλες αρχαιότητες. Το απόγευμα ελεύθερο για επισκέψεις σε μουσεία, γκαλερί, τον περίφημο ζωολογικό κήπο της πόλης ή για περίπατο σε μία από τις κεντρικές λεωφόρους (Κουρφυρστερνταμ, Φριντριχστρασε) με τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Βερολίνο - Πόντσαμ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την εκδρομή στην περιοχή του Πόντσταμ με τα τεράστια δάση και τις λίμνες. Περιήγηση στο πάρκο Σαν Σούσι με τα θρυλικά ανάκτορα της εποχής του Φρειδερίκου του Μέγα. Στη συνέχεια επίσκεψη στην περίφημη Ολλανδική συνοικία. Επιστροφή στο Βερολίνο το μεσημέρι, χρόνος ελεύθερος, ευκαιρία για μια βόλτα στη γραφική συνοικία του Νικολάιφιρτελ ή επίσκεψη στον Πύργο της Τηλεόρασης. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Βερολίνο - Δρέσδη - Πράγα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Δρέσδη, πρωτεύουσα της Σαξονίας, την πανέμορφη “Φλωρεντία του Βορά”, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Στην ξενάγηση του ιστορικού κέντρου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Τσβίνγκερ, την περίφημη όπερα του Ζέμπερ, την ακαδημία καλών τεχνών, τμήματα των βασιλικών ανακτόρων και την αποπερατωμένη πλέον εκκλησία Φράουενκίρχε. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον Μολδάβα ποταμό. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Πράγα - Ξενάγηση Πόλης

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την ξενάγηση της Παλιάς Πόλης. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, θα διασχίσουμε την περίφημη γοτθική Γέφυρα του Καρόλου με τα μαυρισμένα από το χρόνο αγάλματα των αγίων και περπατώντας μέσα από τα σοκάκια της Παλίας Πόλης θα φτάσουμε στην καρδιά της Πράγας. Εκεί θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας και τη μεγάλη πλατεία Βενσεσλας. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μιας παράσταση ¨μαύρου θεάτρου¨. Διανυχτέρευση.

6η Ημέρα: Πράγα - Ξενάγηση Κάστρου

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση στην Καστρούπολη, όπου θα συναντήσουμε το Μοναστήρι Στραχοβ, το Λορέτο και το Ανάκτορο Τσερίν. Θα επισκεφτούμε το συγκρότημα Χραντσάνυ, όπου θα θαυμάσουμε το γνωστό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βίτου, το Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο, την Βασιλική του Αγ. Γεωργίου. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση με τις βαλίτσες για μια ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, τη φημισμένη λουτροπόλη, που είναι κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Τεμπλά. Είναι από τα σημαντικότερα και ομορφότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην κεντρική Ευρώπη, πασίγνωστο λόγω των ιαματικών πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες. Στην ξενάγηση θα δούμε το Αυτοκρατορικό Θεραπευτήριο, το θρυλικό ξενοδοχείο  Grandhotel Pupp, τις “κολονάντες” τον θερμοπίδακα, τη ρωσική εκκλησία, και πολλά άλλα. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο της Πράγας, όπου θα πάρουμε την πτήση της επ[ιστροφής για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Πράγα - Αθήνα .
 • 3 διανυχτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ.
 • 3 διανυχτερεύσεις στο Βερολίνο σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ.
 • 2 διανυχτερεύσεις στην Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • 3 γεύματα στο σύνολο της εκδρομής
 • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας καθ’όλη την διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους επισκέψεων
 • Φόροι Αεροδρομίων
Σημειώσεις:
 1. Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος
 2. Η εκδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.