Μόσχα - Αγία Πετρούπολη 7 ημέρες

Μόσχα - Αγία Πετρούπολη 7 ημέρες

Αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα (για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το K&B travel)

1η ημέρα: Αθήνα - Μόσχα

Αναχώρηση, άφιξη στη Μόσχα και μια πρώτη γνωριμία μέρους της απέραντης πόλης, πριν διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: Μόσχα - Πανοραμική Ξενάγηση

Πειήγηση στην Κόκκινη πλατεία, το ναό του Αγ. Βασιλείου, το παρεκκλήσιο του Βασιλείου του Ευλογημένου, το μαυσωλείο του Λένιν, την οδό Τφερσκαγια, το πολυκατάστημα "Γκουμ", τα πρώην κεντρικά γραφεία της KGB, την πλατεία Λουμπιάνκα, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το διάσημο θέατρο "Μπολσόι". Θα ανεβούμε στο λόφο του Λένιν, θα δούμε το πανεπιστήμιο, την ολυμπιακή πίστα αλμάτων σκι και θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της τεράστιας πόλης. Επιστρέφοντας θα δούμε τον Ρωσικό Λευκό Οίκο, το μοναστήρι του Νοβοντέβιτσι, το πάρκο Βικτώρια, θα περπατήσουμε στην περιοχή Στάρυ Αρμπάτ στον πεζόδρομο όπου θα βρείτε σαμοβάρια από την Τούλα, σερβίτσια φαγητού από το Γκτσελ, κεντήματα από το Βολόγκντα, κ.ά. Θα συνεχίσουμε πεζοί την επίσκεψή μας στο μετρό της Μόσχας. Όλοι οι σταθμοί είναι επενδεδυμένοι με μάρμαρα όλων των αποχρώσεων ενώ κάποιοι από αυτούς κοσμούνται με περίτεχνους πολυελαίους.

3η ημέρα: Μόσχα - Κρεμλίνο - Μουσείο Όπλων - Εκδρομή Ζαγκόρσκ

Επίσκεψη στο ρωσικό Κρεμλίνο, στην πλατεία των Ναών, στο θυσαυροφυλάκειο του Κρεμλίνου ή μουσείο των Όπλων και στο ιστορικό μουσείο του Μποροντίνο. Το απόγευμα εκδρομή στο Ζαγκόρσκ που σήμερα ονομάζεται Σερκιεβ Ποσάντ (71 χιλ). Εκεί θα επισκεφθούμε τον Αγ. Σέργιο, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας και το Βατικανό της Ρωσίας, προσωρινή κατοικία του Πατριάρχη της Ρωσικής Εκκλησίας, πριν επιστρέψουμε στη Μόσχα.

4η ημέρα: Αγία Πετρούπολη

Ελεύθερος χρόνος πριν αναχωρήσουμε στις 13:30 με το πολυτελές express τραίνο για την Αγία Πετρούπολη, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: Αγία Πετρούπολη - Πανοραμική Ξενάγηση

Περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε όλα τα υπέροχα κτίρια, τα κανάλια, το φρούριο του Πέτρου και Παύλου, τον Καθεδρικό ναό, το ναυαρχείο με το χρυσό θόλο, το θέατρο Μαριίνσκι, καθώς και την εκκλησία της Παναγίας του Καζάν. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην αγορά με τα σύγχρονα καταστήματα και τα καφέ.

6η ημέρα: Αγία Πετρούπολη - Ξενάγηση Ερμιτάζ

Επίσκεψη στο Μουσείο Ερμιτάζ το οποίο στεγάζεται σε μια πτέρυγα των χειμερινών ανακτόρων. Σήμερα στεγάζει 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία πίνακες των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ Ρενουάρ, Τισιανού, Ρεμπράντ, Βαν Γκογκ, Ματίς, Γκωγκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη.

7η ημέρα: Αγία Πετρούπολη - Πετροβάρετς - Αθήνα

Επίσκεψη στο Πετροβάρετς, την πρώην θερινή κατοικία των Ρώσων Αυτοκρατόρων και αναχώρηση για Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μόσχα // Αγία Πετρούπολη - Αθήνα μέσω σταθμού 
 • Εισιτήρια τραίνου express  Μόσχα - Αγία Πετρούπολη
 • Μεταφορές από και προς αεροδρόμιο / ξενοδοχείο του εξωτερικού
 • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχεία (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί Έλληνες επαγγελματίες ξεναγοί
 • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα & ασφάλεια ατυχημάτων Ρωσίας
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά

 Σημειώσεις:

 1. Τρίκλινα δωμάτια δεν υπάρχουν σε όλα τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, ενώ σε όσα από αυτά υπάρχουν είναι στην ουσία δίκλινα με προσθήκη μιας επιπλέον κλινης (ράντζου) και καλό είναι να αποφεύγονται
 2. Για την έκδοση Βίζας, χρειαζόμαστε το διαβατήριο, μια έγχρωμη φωτογραφία και προσωπικά στοιχεία (επάγγελμα, τηλέφωνο και διεύθυνση) 15 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Υποχρεωτική υπογραφή του κατόχου του διαβατηρίου στο αντίστοιχο πεδίο. Το διαβατήριο πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την ημέρα εξόδου από τη Ρωσία. Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία 3.5x4.5 ματ - έγχρωμη σε λευκό φόντο.