Άμστερνταμ 4 ημέρες

Άμστερνταμ 4 ημέρες

Άμστερνταμ 4 ημέρες με αναχώρηση και από ΑΘΗΝΑ και από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Δώρο κρουαζιέρα στα κανάλια!

1η ημέρα: Ελλάδα - Άμστερνταμ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο. Άφιξη στο αεροδρόμιο "Schiphol", συνάντηση με τον Ελληνόφωνο ξεναγό μας και ξεκινάμε για την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη του Άμστερνταμ. Ο παραδοσιακός "Μύλος του Rembrandt" στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό "Στάδιο Αρένα", η "Heineken", το επιβλητικό "Rijksmuseum", η πανύψηλη "Δυτική Εκκλησία", το "μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά", ο "πλωτός" Κεντρικός Σταθμός, είναι μερικά από τα πολλά αξιοθέατα μιας πόλης που "επιπλέει" στη θάλασσα. Το μεσημεράκι απολαύστε μία κρουαζιέρα στα όμορφα κανάλια της πόλης, πριν μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Το βράδυ, ο αρχηγός θα είναι διαθέσιμος να σας συνοδέψει σε μία βόλτα στα περίφημα «κόκκινα φανάρια», τη γνωστή Red Light District.

2η ημέρα: Άμστερνταμ

Πρωινό και η ημέρα στη διάθεσή σας. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε με τη βοήθεια του αρχηγού μας, ένα από τα μεγαλύτερα αδαμαντοκοπεία της πόλης, να παρακολουθήσετε τη διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών και να θαυμάσετε κομμάτια ανεκτίμητης αξίας. Σήμερα είναι επίσης η κατάλληλη ημέρα για μια επίσκεψη στα φημισμένα μουσεία Van Gogh και Rijks. Ο αρχηγός μας θα είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ουρές των μουσείων και να σας συμβουλέψει για τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος.

3η ημέρα: Άμστερνταμ (προαιρετικά Ρότερνταμ, Ντέλφτ, Χάγη)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στο Ρότερνταμ, το Ντελφτ και τη Χάγη. Θα θαυμάσουμε στο Ρότερνταμ το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας, τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια, και τις γέφυρες Villem και Erasmus. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ντελφτ, την πρώτη πρωτεύουσα της Ολλανδίας, μία ιστορική πόλη με πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Τέλος θα δούμε τη Χάγη, έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, με το περίφημο «παλάτι της Ειρήνης», τα μοναδικής αξίας κτίρια που σήμερα στεγάζουν πρεσβείες και υπουργεία, καθώς και τη μεγαλύτερη κοσμική παραλία της Ολλανδίας, την Scheveningen.

4η ημέρα: Άμστερνταμ (προαιρετική Marken και Volendam) - Ελλάδα

Μετά το πρωινό μας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της μεταφοράς μας στο αεροδρόμιο. Προαιρετικά και πριν την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας για τα γνωστά, ψαράδικα χωριά Marken και Volendam. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια του ομώνυμου χωριού, όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθούμε ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου "η μικρή Ολλανδέζα", ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως φτιάχνουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους.

Λεπτομέρειες - Οδηγίες

Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να υπάρχει καμία παράλειψη.


Η προαιρετική εκδρομή Marken-Volendam μπορεί να προαγορασθεί .