Καλαμάκι Κορινθίας

Ορεινή Κορινθία
Ορεινή Κορινθία

 

Ναύπλιο - Χωριά Ζήριας - Καλάβρυτα
Εκδρομή στη μαγευτική Ορεινή Κορινθία

1η μέρα: Αθήνα - Χωριά Ζήριας 

Πρωινή αναχώρηση στις 08:30 από Αθήνα, παράκαμψη στο ύψος του Κιάτου και ανηφορίζουμε μέσα σε εικόνες ορεινής φύσης για να φτάσουμε στη λίμνη Στυμφαλία, μία από τις ομορφότερες του ελλαδικού χώρου και πολύ σημαντικό καταφύγιο για τα αποδημητικά πουλιά. Διασχίζοντας τον παραδοσιακό οικισμό Καστανιά, μέσα στα έλατα, σε υψόμετρο 920 μ. και το Μεσίνο, καταλήγουμε στην αρχαία Φενεό. Εδώ βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου το οποίο δεσπόζει πάνω από την τεχνητή λίμνη Δόξα, στα νερά της οποίας καθρεφτίζονται οι ψηλές κορφές των Αροανίων και της Κυλλήνης, στη μέση της οποίας υπάρχει το Παλιομονάστηρο που είναι το Ποντικονήσι της Κορινθίας. Τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και συνεχίζουμε για το Καλαμάκι Κορινθίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο.

2η μέρα: Ναύπλιο

Μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για το μαγευτικό Ναύπλιο. Ζευγάρια και οικογένειες για Σαββατοκύριακα, νέοι για μονοήμερες αποδράσεις, κάνουν βόλτες στα σοκάκια, μετράνε ξανά και ξανά τα σκαλοπάτια από το Παλαμήδι και δεν τα βγάζουν 999, πίνουν καφέ στην Πλατεία Συντάγματος ή στην παραλία και χαζεύουν το Μπούρτζι βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, μπουφέ δείπνο .

3η μέρα: Καλάβρυτα

Μπουφέ πρωινό και εκδρομική εξόρμηση στα  Καλάβρυτα, στους πρόποδες του μυθικού Χελμού σε υψόμετρο 750 μ. Εδώ η μέρα περνά γρήγορα. Τσάι του βουνού και λουκουμάδες με τσιπουρόμελο σε ένα από τα καφενεδάκια, βόλτες στον πεζόδρομο για γαστρονομικό shopping. Για τις γαστρονομικές σας απολαύσεις επιδοθείτε στα τοπικά εδέσματα (χορτόπιτες, χυλοπίτες, στιφάδο,στην ξακουστή γραβιέρα του Χελμού). Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο επιστροφής στο ξενοδοχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, μπουφέ δείπνο.

4η μέρα:  Λουτράκι - Αθήνα

Μπουφέ πρωινό γεύμα και πορεία επιστροφής με στάση στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι. Ο πλακόστρωτος παραλιακός πεζόδρομος με τα εστιατόρια και τις καφετέριες, πλημμυρισμένος από κόσμο που γιορτάζει. Πορεία επιστροφής για Αθήνα.

 

 


Περιλαμβάνονται
: 

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο στο Καλαμάκι Κορινθίας
  • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός/Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.