Αεροπορική εκδρομή Βόρεια Ταϊλάνδη - 10 ημέρες

Βόρεια Ταϊλάνδη
Βόρεια Ταϊλάνδη

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης την Μπανγκόκ μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ - ΠΙΤΣΑΝΟΥΛΟΚ

Άφιξη νωρίς το πρωί της 2ης ημέρας στην Μπανγκόκ και αναχώρηση οδικώς για Πιτσανουλόκ. Πρώτη στάση στην διαδρομή μας θα είναι η Αγιούταγια. Η ομορφιά και το μεγαλείο αυτής της πόλης που κτίστηκε από 33 βασιλείς σε διάρκεια 400 χρόνων δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Η πόλη ιδρύθηκε περίπου το 1350 και γύρω στο 1600 ήταν μια από τις πλουσιότερες πόλεις της Ασίας. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό πάρκο της πόλης και τα θερινά ανάκτορα. Άφιξη στην Πιτσανουλόκ το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΠΙΤΣΑΝΟΥΛΟΚ - ΣΟΥΚΟΤΑΙ - ΣΡΙ ΣΑΤΣΑΝΑΛΑΙ - ΠΡΑΕ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τον ναό Wat Mahathat και θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Σουκοτάι, την πρώτη πρωτεύουσα του βασιλείου της Ταϊλάνδης. Εκεί θα επισκεφτούμε το ιστορικό πάρκο Sri Satchanalai.Μετά την ξενάγηση μας θα συνεχίσουμε για την πόλη Phrae όπου θα διανυκτερεύσουμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΠΡΑΕ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΙ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τον ναό Wat Phrathat Shor hae και το Baan Prathamjai , ένα σπίτι με σκαλιστές κολώνες από τικ. Μετά το τέλος της επίσκεψης μας συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Τσιάνγκ Ράι όπου θα επισκεφτούμε τον ναό Wat Long Khun. Άφιξη, επίσκεψη στον ναό Wat Long Khun και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΙ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τα χειμερινά ανάκτορα Doi Tung και συνεχίζουμε οδικώς για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου. Εκεί είναι τα σύνορα της Ταϊλάνδης, της Βιρμανίας και του Λάος. Θα δούμε την πόλη Τσιάνγκ Σαέν στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας με πανέμορφα τοπία θα φτάσουμε στο χωριό Μάε Σάι στα σύνορα με την Βιρμανία. Εκεί θα περιπλανηθούμε στην τοπική αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε είδη λαϊκής τέχνης. Δείπνο σε παραποτάμιο εστιατόριο με Κινέζικο και Ταϊλανδικό μενού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΙ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Τσιάνγκ Μάι. Στην διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στις θερμές πηγές και νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στο Τσιάνγκ Μάι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα επισκεφτούμε το handicraft village το οποίο είναι η πηγή όλων των χειροτεχνημάτων της χώρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ

Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή όπου ζουν και μεγαλώνουν οι ελέφαντες. Θα παρακολουθήσουμε την καθημερινή ζωή τους και τον τρόπο εκπαίδευσης τους. Αφήνοντας τους ελέφαντες κατευθυνόμαστε στον υπέροχο ναό Doi Suthep που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση

8η ημέρα ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΙ - ΛΑΜΠΑΝΓΚ - ΤΑΚ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο Ρόδο του Βορρά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής περνώντας από το Λαμπάνγκ όπου θα επισκεφτούμε τον ναό Khae Don Tao, έναν από τους πλέον χαρακτηριστικούς βιρμανικούς ναούς του 18ου αιώνα , συνεχίζοντας θα πάμε στο φράγμα Phumiphol και θα κάνουμε μια στάση στην λίμνη επάνω από το φράγμα . Δείπνο και διανυκτέρευση στην πόλη Τάκ.

9η ημέρα ΤΑΚ - ΛΟΠΜΠΟΥΡΙ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για Μπανγκόκ περνώντας από την πόλη Λόπμπουρι όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και τα ερείπια των ναών, που μαρτυρούν στο παρελθόν την κυριαρχία της αυτοκρατορίας των Χμέρ. Άφιξη στην Μπανγκόκ και μια μικρή γεύση από την πρωτεύουσα της Ταύλάνδης . Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα μέσω σταθμού .

Αν πετάξουμε μέσω κάποιου σταθμού που υποχρεωτικά έχει διανυκτέρευση , καλύπτεται από την αεροπορική εταιρεία .

10η ημέρα ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα