Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας 7 μέρες - 5 νύχτες

Δελχί - Ινδία
Δελχί - Ινδία

Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας 07 μέρες / 05 νύχτες

Δελχί - Άγκρα - Τζαιτούρ

 

Η γοητεία ενός ταξιδιού στην Ινδία συνδέεται με την ανακάλυψη του ανθρώπινου στοιχείου. Οι Ινδοί φημίζονται για την ηρεμία και την γλυκύτητά τους. Εκείνο που με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι η απουσία της ψυχρότητας και της εχθρικής ανωνυμίας που χαρακτηρίζει τα πλήθη της Δύσης. Αυτή η απέραντη υποήπειρος, η γεμάτη μυστήριο και σαγήνη, που αποτέλεσε χωνευτήρι λαών και θρησκειών, προκαλεί τα πιο έντονα και ακραία συναισθήματα στον επισκέπτη. Την Ινδία μπορεί κανείς να την λατρέψει ή να την μισήσει για πάντα..

 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα - Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη την επόμενη ημέρα.

 

2η ημέρα: Δελχί

Άφιξη στο Δελχί, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση μέχρι το μεσημέρι . Η πολυάνθρωπη πρωτεύουσα των Ινδιών συνδυάζει τη παλιά και την σύγχρονη ζωή με ένα τρόπο μοναδικό. Το Παλιό και το Νέο Δελχί συνδέουν αρμονικά το χθες με το σήμερα και παρουσιάζουν την πορεία ενός λαού από την εποχή των μαχαραγιάδων και την αποικιοκρατία των Άγγλων μέχρι τώρα .

Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει από την ξενάγηση στο Παλιό Δελχί όπου θα δούμε το το Ραζγκάτ το μέρος όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι., θα συνεχίσουμε με το κόκκινο φρούριο που έχει μήκος 2 χλμ και ύψος 18 μέτρα και κτίστηκε μεταξύ 1638 και 1648 και κάθε χρόνο την ημέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σημαία από τον πρωθυπουργό και θα καταλήξουμε στο μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας το Τζαμά Μασίντ. Τελειώνοντας από το παλιό Δελχί συνεχίζουμε για το Νέο που μεταξύ των άλλων θα δούμε την λεωφόρο Ραζ πάθ στα σύνορα Παλιό και Νέο Δελχί με τα κυβερνητικά κτίρια, την πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου), το Κοινοβούλιο, τον τάφο του Χουμαγιούν και τον επιβλητικότατο μιναρέ Κουτούμπ Μινάρ που αποτελεί το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Δελχί-Τζαιπούρ ( 265 χλμ 6 ώρες )

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για την «Ροζ Πόλη» όπως αποκαλείται η Τζαϊπούρ με άφιξη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά θα περπατήσουμε στους γραφικούς δρόμους της αποκομίζοντας μία πρώτη ιδέα της απαράμιλλης ομορφιάς της.

 

4η ημέρα: Τζαιπούρ

Μετά το πρωινό, Τζαϊπούρ Η ξενάγηση μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το φρούριο Άμπερ, με το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του που θα μας εντυπωσιάσει. Ένα φρούριο που κατασκευάστηκε από τον Μαχαραγιά Μανσίνγκ τον 17ο αιώνα και τα τείχη του βρίσκονται σε όλο το μήκος των λόφων όπου θα μπορέσουμε να ανέβουμε στην κορυφή πάνω σε ελέφαντες (εναλλακτικά τζιπ) . Στην κορυφή θα περιηγηθούμε στους διαδρόμους και στα πολλά δωμάτια του με τις εκπληκτικές παραδοσιακές τοιχογραφίες και πολύτιμες πέτρες και βέβαια στο πιο εντυπωσιακό δωμάτιο με τους καθρέπτες .Στην συνέχεια θα σταματήσουμε στο Χαβά Μαχάλ - γνωστό ως παλάτι των ανέμων - του οποίου η εξαιρετική πρόσοψη αποτελεί στολίδι της πόλης. Θα συνεχίσουμε νωρίς το απόγευμα με το με το Παλάτι του Μαχαραγιά μια πανδαισία από μικρά παλάτια κήπους, διαδρόμους ,μουσείο με πανοπλίες, χαλιά, τοπικές ενδυμασίες κλπ , και θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με το αστεροσκοπείο Τζαντάρ το πιο σημαντικό από τα πέντε που υπάρχουν. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

5η ημέρα : Τζαιπούρ - Φατεχπούρ Σικρί – Άγκρα ( 235χλμ,6 ώρες περίπου )

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για την θρυλική Άγκρα με ενδιάμεση επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την κόκκινη πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Φτάνουμε στην Άγκρα και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας.

 

6η ημέρα: Άγκρα - Δελχί ( 203 χλμ-4 ώρες )

Μετά το πρωινό ξ Ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Κόκκινο Φρούριο, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Μετάβαση στο Δελχί για διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Δελχί – Αθήνα

Μετά το πρωινό μεταφορά για το αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής μας με άφιξη τo απόγευμα.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Royal Air Jordanian μέσω Αμμάν. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τις Qatar, Etihad & Emirates 
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* - 4* κατ' επιλογή
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία (δυνατότητα επιβάρυνσης)
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα με κιματιζόμενα μεταφορικά μέσα
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ανάβαση με Eλέφαντα στο φρούριο Αμπέρ
 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
 • Διόδια, πάρκινγκ και τοπικοί φόροι
 • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ και φάκελο με πληροφορίες για τον προορισμό για όλους τους ταξιδιώτες

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, προσωπικά έξοδα, γεύματα, ποτά
 • Βίζα Ινδίας. (Για την έκδοσή της είναι απαραίτητο το διαβατήριο σας με εξάμηνη ισχύ και 3 έγχρωμες φωτογραφίες σε λευκό φόντο και διαστάσεων 5x5.

 

Διανυκτερεύσεις Τοποθεσία Ξενοδοχεία 4* Ξενοδοχεία 3*
2 νύχτες Δελχί The Royal Park Africa Avenue
2 νύχτες Τζαιπούρ Clarks Amer Libra
1 νύχτα Άγκρα Clarks Shiraz Retreat

 

Σημαντικές Πληροφορίες:

 • Το check in /check out στα ξενοδοχεία είναι στις 12:00 Στην Ινδία δεν υπάρχει σταθερή σχέση απόστασης και διάρκειας ταξιδιού. Αυτή εξαρτάται από την κατάσταση των δρόμων και την κυκλοφορία.