Νέα Υόρκη 7 - 8 ημέρες αεροπορικώς

Νέα Υόρκη 7 - 8 ημέρες αεροπορικώς

1η Ημέρα: Αθήνα - Νέα Υόρκη (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και κατόπιν των τελευταίων οδηγιών από τον αντιπρόσωπο της εταιρίας μας, επιβίβαση στο αεροπλάνο με κατεύθυνση την Κοσμοπολίτικη πόλη της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα για το περίφημο αεροδρόμιο JFK (John Fitzegerald “Jack” Kenedy). Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην καριδά του Μανχάταν με τον αρχηγό του γραφείου μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για μιας πρώτη γνωριμία με την πιο δημοφιλή πόλη. Διανυχτέρευση.

2η Ημέρα: Νέα Υόρκη - ξενάγηση πόλεως (βόρειο τμήμα), (ακριβής περιγραφή διαδρομής) [Midtown west, Upper west side, Harlem east Harlem, Midtown East]

Αφύπνιση το πρωί, συγκέντρωση στο lobby του ξενοδοχείου και σήμερα θα ξεκινήσουμε την επίσημη ξενάγηση της θρυλικής μεγαλούπολης των ΗΠΑ. Θα αρχίσουμε γεωγραφικά από την δυτική πλευρά του Μανχάταν και διασχίζοντας την Broadway avenue θα θαυμάσουμε την Columbus Circle με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου (απ’ όπου αρχίζουν οι Αμερικοί να μετράνε τις χλμ αποστάσεις προς όλο τον κόσμο). Συνεχίζοντας βορειοδυτικά θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο Lincolin Center με την Μητροπολιτική Όπερα (μέσα στην οποία μπορούμε να δούμε και τον πανάκριβο πολυέλαιο που δώρισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης προς τιμήν της Μαρία Κάλλας) και την Φιλαρμονική. Ακολουθεί πανοραμική επίσκεψη στο κτήριο Dakota τόπο διαμονής & δολοφονίας του John Lenon και το “Strawberry Fields”. Επιβίβαση στο μισθωμένο λεωφορείο και κατευθυνόμενοι πλέον προς το πανεπιστήμιο Columbia θαυμάζουμε το μεγαλοπρεπές Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με 33 εκατομμύρια εκθέματα και θα επισκεφτούμε τον Ναό του Αγ. Ιωάννη του Καθαγιασμένου, την River Side Church με το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο, καθώς επίσης και το μαυσωλείο του αρχιστράτηγου Οδυσσέα Γκραντ (στρατηγού των βορείων στον εμφύλιο με τους Νότιους & μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, του μόνου προέδρου πυο εξελέγη από την Νέα Υόρκη), την περιοχή του Χάρλεμ, το θέατρο Apollo, και τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Παίρνοντας την 5th Avenue από τη βορειοδυτική πλευρά του Central PARK θα δούμε κατά σειρά το μουσείο Guggenheim, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (όπου στεγάζονται 3 εκατομμύρια εκθέματα από ην παλαιολιθική μέχρι τη νεότερη εποχή), το Frick museum & την Εβραϊκή συναγωγή. Φτάνοντας στην Grand Army Plazza θα δούμε τα κεν τρικά γραφεία της Apple και θα καταλήξουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνιδάδικα τα ξακουστό Fao. Το τέλος της σημερινής μας ξενάγησης θα μας βρει στο ανατολικό - νότιο άκρο περιπατητικής βόλτας στην καρδιά της Μητρόπολης του κόσμου ή εναλλακτικά θα έχουμε τη δυνατότητα εξ’ ιδίων για μια βόλτα με άμαξα στο διάσημο πάρκο.

3η Ημέρα: Νέα Υόρκη - ξενάγηση πόλεως (Νότιο τμήμα), (ακριβής περιγραφή διαδρομής), [Times sqr., Murray hill, Soho, Zero Point, Tribeca, Wall street, Battry Park, Αποβάθρα 17]

Αφύπνιση το πρωί, συγκέντρωση στο lobby του ξενοδοχείου και σήμερα θα ξεκινήσουμε για την ολοκλήρωση της περιήγησης μας στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Από τη περίφημη 5η λεωφόρο με τον Trump Tower, τα καταστήματα των γνωστών οίκων μόδα, το Κέντρο Ροκφέλερ, τον Καθεδρικό του Αγίου Πτρικίου και την Κεντρική Βιβλιοθήκη θα συνεχίσουμε το γύρο της πόλης παίρνοντας τη γνωστή Μπροντγουέη η οποία διασχίζει τις περιοχές Greenwich Village, Soho & Tribeca, βλέπουμε πανοραμικά το Δημαρχείο της Πόλης και κάνουμε μία μικρή στάση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το σημείο ZERO (όπου υπήρχαν οι διάσημοι πρώην Δίδυμοι Πύργοι.) Συνεχίζουμε με την εκκλησία της Αγίας Τριάδας όπου και αρχίζει η Wall Street με το γνωστό Χρηματιστήριο. Την περιοχή του Μπάττερυ Παρκ (το νοτιότερο τμήμα του Μανχάταν) όπου περνάνε τα Ferry Boats για το νησί με το άγαλμα της Ελευθερίας και το Elis island εκεί που στις αρχές του περασμένου αιώνα εκατομμύρια μετανάστεσ αντίκρυσαν για πρώτη φορά τις ΗΠΑ ψάχνοντας το Αμερικάνικο όνειρο. Φανταστική είναι η περιοχή της αποβάθρας 17 με τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και τα ιστιοφόρα καθώς επίσης και την καταπληκτική θέα της γέφυρας του Brooklyn πυο συνδέει τα δύο από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης. Η ημέρα μας σήμερα καταλήγει στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών. Χρόνος ελεύθερος. Διανυχτέρευση.

4η Ημέρα: Νέα Υόρκη - Κρουαζιέρα στον Hudson River

Αφύπνιση κατόπιν συννενόησης με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας και σήμερα σας προσφέρουμε ένα πραγματικό δώρο που θα σας μένει αξέχαστο. Μιά τρίωρη κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία διασχίζοντας τον ποταμό Hudson να θαυμάσουμε το Ellis Island, το επιβλητικό άγαλμα της ελευθερίας, τους εντυπωσιακούς Ουρανοξύστες του Κεντρικού & Νότιου Μάνχάταν, τις γέφυρες Brooklyn, Manhattan, Williams-burg & του Queens καθώς επίσης από μακριά θα δούμε και την γέφυρα Verrazano (του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στη Νέα Υόρκη), τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον Κόσμο μέχρι το 1964. Στο τέλος της βόλτας μας με το καραβάκι και γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων σας αφήνουμε ελεύθερο χρόνο για να τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Για το βραδάκι σας προτείνουμε να παρακολουθείσετε μίας από τις ξακουστές παραστάσεις μιούζικαλ στα φημισμένα θέατρα του Μπροντγουέι.

5η Ημέρα: Νέα Υόρκη - (προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στην Πρωτεύουσα Ουάσιγκτον)

Αφύπνιση & συγκέντρωση σε προκαθορισμένη ώρα στο Lobby του ξενοδοχείου μας για ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην πόλη της Ουάσιγκτον. Αφιξη και θα γνωρίσουμε την Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τα πιο σημαντικά μνημεία, τα οποία βρίσκονται σχεδόν όλα στο πάρκο του κέντρου της πόλης, το National Mall και τα οποία επισκέπτονται καθημερινά μεγάλο πλήθος ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Το σημαντικότερο ίσως μνημείο είναι ο “Οβελίσκος”, ο οποίος έχει ύψος 170μ και χτίστηκε για να τιμήσει την μνήμη του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ George Washington. Εξαιρετικά μνημεία είναι επίσης το “Μνημείο του Αβραάμ Λίκολν” και το Μνημείο τυο Τόμας Τζέφερσον, τα οποία θυμίζουν αρχαιοελληνικούς ναούς και έχουν στο εσωτερικό τους το αντίστοιχο άγαλμα του προέδρου. Πολύ κοντά σε αυτά βρίσκονται τα μνημεία του πολέμου της Κορέας, του πολέμου του Βιετνάμ, του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η διαδρομή από το ένα μνημείο στο άλλο γίνεται μέσα από καταπράσινα δρομάκια με πολλες μικρές λιμνούλες. Στη συνέχεια θα δούμε τον Λευκό Οίκο, τον οποίο μπορείτε να πλησιάσετε σε απόσταση περίπου 100μ μέχρι δηλαδή τους κήπους του συγκροτήματος, τόσο από τα βόρεια, όσο και από τα νότια. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή θα σας υπενθυμίσει την παγκόσμια πολιτική σπουδαιότητα του σημείου αυτού. Σχετικά κοντά υπάρχει το Παλαιο Ταχυδρομείο το οποίο θα το καταλάβετε εύκολα, λόγω του Πύργου του ρολογιού τνω 96 μέτρων. Περνώντας με το πούλμαν την Arlington Memorial Bridge πάνω από τον ποταμό Ποτόμακ, θα καταλήξουμε στο σημαντικό κοιμητήριο του Arlington, στο οποίο βρίσκονται οι τάφοι επιφανών και στρατιωτικών Αμερικάνων, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου John F. Kennedy. Κοντά στο κοιμητήριο υπάρχει επίσης και το Πεντάγωνο, το μεγαλύτερο κτιριακό συγκρότημα του κόσμου. Χρόνος ελεύθερος στην καταπράσινη πόλη όπου έχετε τη δυνατότητα εξ’ ιδίων να επισκεφτείτε το Μουσείο Αέρα, Διαστήματος, το Μουσείο Φυσικής Ιστοίας (με εκθέματα δεινοσαύρων) και την Εθνική Πινακοθήκη (με πίνακες γνωστών ζωγράφων και ένα έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μανχάταν. Διανυχτέρευση.

6η Ημέρα: Νέα Υόρκη - (Woodburry Common Outlets / shopping) - Αθήνα

Αφύπνιση και η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη έως αργά το απόγευμα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Εξ’ ιδίων θα μπορούσατε να κάνετε μία τελευταία βόλτα στην καριδά της συνοικίας των θεάτρων την Times Square που προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίσες με την πληθώρα μαγαζιών, τα γιγάντια διαφημιστικά, τις τεράστιες ταμπέλες νέον, τις φωτεινές της επιγραφές. Ή επίσης θα έχετε αρκετό χρόνο για μία δροσερή βόλτα στο Central Park το μεγαλύτερο τεχνητό πάρκο που διαμόρφωσε ο Frederick Law Olmsted ο οποίος μέσα σε 16 χρόνια μετέφερε πάνω από 500.000 δέντρα. Ωραία ανάμνηση θα μπορούσε να σας μείνει και μία βόλτα με άμαξες εντός του καταπράσινου πάρκου. Η δική μας πρόταση όμως για σήμερα είναι το Shopping Therapy σε ένα μοναδικό, υπεπολυτελές, πλούσιο με επώνυμες μάρκες και προπάντως γεμάτο απίστευτες προσφορές εμπορικό κέντρο στο Central Valley μια ώρα διαδρομή περίπου από το Μανχάταν. Ακολούθως γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων από τη μαγική πόλη της Νέας Υόρκης παίρνουμε το δρόμο για το διεθνές αεροδρόμιο JFK για την επιβίβαση μας στο αεροπλάνο της επιστροφής.

7η Ημέρα: Αθήνα

Άφιξη στην πόλη της Αθήνας φορτωμένοι με δώρα, αναμνηστικά, φωτογραφίες μα προπάντων εμπειρίες και αναμνήσεις που θα σας μείνουν χαραγμένες στο νου για παντα.

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Μεταφορές και προς το αεροδρόμιο JFK.
 • 6 διανυχτερεύσεις σε ξενοδοχέιο της επιλογής σας στο κέντρο της πόλης του Μανχάταν.
 • Ξενάγηση πόλης (βόρειου τμήματος)
 • Ξενάγηση πόλης (Νότιου τμήματος)
 • Τρίωρη κρουαζιέρα διασχίζοντας τον ποταμό Hudson
 • 24ωρη εξυπηρέτηση από τους τοπικούς αρχηγούς και από συγκεκριμένο κινητό Τηλέφωνο στην Ελλάδα
 • Εκπτωτικά κουπόνια για το μοναδικό Woodburry Common Outlet.
 • Διόδια & check points (είσοδοι πούλμαν στις πόλεις)
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης tour operator και ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Εμπειροι αρχηγοί και τοπικοί συνεργάτες του γραφείου μας στις ΗΠΑ.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ESTA (προέγκριση εισόδου)
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά στις ΗΠΑ)
 • Ποτά, αναψυστικά και γεύματα
 • Είσοδοι σε μουσεία, Gallery, κτήρια και συναφείς χώρους και ότι άλλο ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα γίνεται και 8ήμερο με μία μέρα προαιρετική στην Βοστώνη.